Februari 2022 Besluit Gemeenteraad

In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Utrecht, 3 februari 2022

Geliefde broeders en zusters,

Essalam alaykum wa rahmatu allah / Vrede zij met jullie en de genade en zegeningen van Allah,
Vandaag is een historische dag voor de moslimgemeenschap in Utrecht. De Utrechtse gemeenteraad heeft ingestemd met de realisatie van een islamitische begraafplaats. Een aanzienlijk deel van begraafplaats Tolsteeg wordt aan VUMO toegewezen om er een islamitische begraafplaats te realiseren.

Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. De komst van de islamitische begraafplaats is het sluitstuk van de integratie van de Utrechtse moslims. Nederland is ons thuisland, wij zijn hier geboren, getogen en geworteld, en we willen dan ook hier worden begraven. Hoe mooi is het als onze dierbaren kunnen worden begraven in onze eigen stad!

Wij zijn het college en de gemeenteraad eeuwig dankbaar voor hun beslissing. Het getuigt van empathie en betrokkenheid. Het is een erkenning van de rechten van een groot deel van de Utrechtse bevolking.
VUMO wil met de realisatie van de begraafplaats tegemoetkomen aan de behoefte van de Utrechtse moslimgemeenschap. Op de islamitische begraafplaats wordt eeuwige grafrust gegarandeerd: een belangrijke voorwaarde voor de moslims. De begraafplaats heeft voldoende capaciteit om in de huidige behoefte van onze stad te voorzien.

Ons motto is: van de oemmah, voor de oemmah. Wij hopen dan ook van harte dat Utrecht als voorbeeld kan dienen, waaruit onze geloofsgenoten in andere gemeenten hoop en inspiratie kunnen putten om een dergelijke voorziening te realiseren voor de eigen, lokale oemmah.

Houd onze website in de gaten voor de verdere ontwikkelingen.

Wij vragen Allah om succes.


Copyright 2020 VUMO, Alle rechten voorbehouden